Minőségpolitika

A Régens Zrt. magas színvonalú informatikai alkalmazások fejlesztésével és kapcsolódó szolgáltatások nyújtásával, valamint informatikai és üzletviteli tanácsadással foglalkozik.

A központban a termékfelvevő piac, illetve a megrendelő ügyfél igényei állnak, melyhez optimális megoldásokat szállítunk annak érdekében, hogy az informatikai rendszer alkalmazásával partnerünk hatékonyabban tudjon dolgozni és hozzájáruljunk versenyképességéhez. A kiváló szakemberháttér és az elmúlt évek felhalmozott tapasztalata jelenti azt a kompetenciát, mely alkalmassá tesz bennünket jelentős méretű informatikai projekt menedzselésére és végrehajtására.

Minőségpolitikánk megvalósításának és minőség-céljaink elérésének eszközrendszere:

  • A vállalat vezetése elkötelezett a minőségirányítási rendszer működtetésében. A mindennapokban könnyen használható, a munkát egyszerűsítő és az átláthatóságot segítő rendszert alakított ki, mely a vállalati kultúrába könnyen implementálható és folyamatosan fejleszthető a változó belső és külső igények szerint.
  • A cég folyamatos innovációval, kutatás-fejlesztési projektek felállításával újítja meg alkalmazásait és termékeit annak érdekében, hogy versenyképes megoldást tudjon kínálni ügyfeleinek és a külföldi piacok is megnyíljanak a Régens megoldások előtt.
  • A cég biztosítja azon eszközöket, melyek a munkatársak közötti információcserét, tudásmegosztást, csoportmunkát támogatják, a vállalati tudás minél hatékonyabb alkalmazása érdekében.
  • Munkatársaink törekvése az ügyfelekkel történő folyamatos kapcsolattartás, mind írásos, mind személyes formában.
  • A széleskörű tevékenységi- és ügyfélkör figyelembevételével, az üzletágak az egyedi igényeikhez igazodó struktúrában és munkafolyamatokkal dolgoznak, a változatos vevőkör elvárásainak teljesítése érdekében.
  • Cégünk folyamatosan figyelemmel kíséri a piacot, valamint belső folyamatait és szolgáltatásainak, termékeinek monitorozásával és fejlesztésével biztosítja a cég versenyképességét, lehetővé téve a vállalat hosszú terveinek megvalósulását, többek között az európai piacra lépést és a folyamatos fejlődést a hazai piacon.

A minőségközpontú irányítás alapfilozófiájaként a szervezetben minden szinten megjelenik a folyamatos javítás gondolata. Ennek a törekvésnek része a munkafolyamatok tökéletesítése, a piaci igényekhez illeszkedő szervezeti struktúra kialakítása és változtatása, a felmerülő hibák feltárása, kijavítása, azok kiszűrése és előfordulásuk csökkentése a végrehajtás minden szintjén.

A Régens Zrt. vezetése a Minőségirányítási rendszert olyan eszköztárnak tekinti, amelynek segítségével megbízóinak még többet nyújthat egyre magasabb színvonalon.

„Egy cég mely érdekelt az Ön sikerében!”