Online Számla: hamarosan vége a türelmi időszaknak

2018/17/07
Bár július 1-jén életbe lépett az Online Számlaadat-szolgáltatási kötelezettség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal július 31-ig haladékot adott azoknak a cégeknek, akiknek nem sikerült időben felkészülni a jogszabályi változásra és abból fakadó kötelezettség teljesítésére.

Habár a bírság alól mentesül minden gazdálkodó, aki a hónap végéig eljuttatja számlaadatait a NAV Online Számla rendszerébe, az előrejelzések alapján mégis úgy tűnik, sokan kicsúsznak majd a határidőből. Ennek fő oka, hogy az adóalanyok nagy része várhatóan a türelmi időszak végéig sem készül el informatikai fejlesztésével.

Azoknak, akiknek a türelmi idő végéig előreláthatóan nem sikerül teljesíteni az automatikus adatszolgáltatást, már most érdemes más opcionális megoldást keresni. A NAV saját fejlesztésű Online Számlázó programja alternatívaként szolgálhat, de aki hosszabb távon professzionális megoldáson gondolkodik, annak a Régens VATapp önálló alkalmazást ajánljuk figyelmébe.

Régens VATapp megoldásunk megkülönböztető előnye, hogy egy önálló, bármely ERP rendszerhez vagy számlázó programhoz könnyedén integrálható alkalmazás. Segítségével bármely számlázó rendszer egyszerűen és gyorsan NAV-kompatibilissé, és a törvényi szabályozásnak megfelelővé alakítható.

A különböző fileformátumokat és fileküldő protokollokat támogató alkalmazás úgy biztosítja a számlaadatok teljeskörű védelmét, hogy közben a számlaadatokat jogszabálynak megfelelő XML adatformátumba konvertálja, szűrési lehetőségekkel támogatja az ellenőrző kimutatások lekérdezését, illetve fogadja és tárolja a NAV elektronikus válasz üzeneteit.

 

Csatlakozzon Ön is partnereink köréhez, akik a Régens VATappra bízták az online adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését!

Kérjen ingyenes igényfelmérést szakértő tanácsadóinktól az alábbi elérhetőségeink bármelyikén:

Honlap: www.regenseurope.com/vatapp

Email: szamlazo@regens.hu

Telefon: +36 1 205 3090

Régens VATapp

Try our AI-based speech recognition application for free!

Speed ​​up your work with artificial intelligence! With the help of Alrite, you can easily create Hungarian transcriptions and video captions for dictated or previously recorded audio and video materials. The application offers the ability to store files, edit and share transcriptions and captions, and perform advanced search options.

More information