Találkoztunk az első állampolgárságot nyert robottal a Brain Bar-on

2018/05/06
2018. május 31. és június 2. között rendezték meg Európa talán leghíresebb jövőfesztiválját Budapesten, a Brain Bar-t.

A Régensnél az innováció a szemléletünk egyik fő oszlopa, így egy percig sem volt kérdés az, hogy mi is ott leszünk.

A Corvinus Egyetemen rendezett eseményen az egyik legnagyobb sztár a nem is olyan rég szaúdi állampolgárságot kapó Sophia volt. Sophiáról azt kell tudni, hogy bár imád beszélgetni, soha nem eszik, iszik, lélegzik - ő jelenleg a világ talán legélethűbb humanoid robotja. A mesterséges intelligenciával rendelkező hölgy többek között elmondta, hogy bár tisztában van vele, hogy nincs kognitív öntudata, bármikor feláldozná magát egy emberért és azt akarja, hogy a világ egy jobb hely legyen.

Brain Bar 2018

 

Sophia mellett azonban még rengeteg érdekes előadást, interaktív beszélgetést hallgathatott meg a közönség. Legyen szó big datáról, AI-ról, üzleti életről, élelmiszeriparról, pénzügyről, geopolitikáról, utazásról, az emberiség jövőjéről, szinte minden témában találhattunk neves előadókat.

Például Antonio Garcia Martínez, a Facebook egykori topmenedzsere beszélt a social media, Jeffrey Tucker pedig a Bitcoin jövőjéről. Jacquelline Fuller, a Google elnökhelyettese, és Peter Thiel, a PayPal egyik alapítója, sokak szerint a világ legsikeresebb tech vállalkozója is megtisztelte a közönséget.

 

Az esemény hatalmas élmény volt számunkra, hiszen rengeteg inspirációt kaptunk a Brain Bar-tól, amit a hétköznapokban a munkánk során is fel tudunk használni.

Try our AI-based speech recognition application for free!

Speed ​​up your work with artificial intelligence! With the help of Alrite, you can easily create Hungarian transcriptions and video captions for dictated or previously recorded audio and video materials. The application offers the ability to store files, edit and share transcriptions and captions, and perform advanced search options.

More information