Online Számla: Júliusban még nem bírságol a NAV

2018/02/07
Ha egy vállalkozás számlázó programja július elsejétől még nem képes az új szabályok szerinti számlaadat-szolgáltatásra, a NAV szankciómentességet garantál, ha az adatok még július végéig beérkeznek.

Azokat a vállalkozásokat, amelyek megkezdték a felkészülést az Online Számla adatszolgáltatásra és beregisztráltak rendszerbe, nem szankcionálja a NAV, ha az adatok még augusztus előtt beérkeznek, tehát ebben a hónapban még lehetőség van az utólagos pótlásra, ha az azonnali beküldés még nem működőképes.

 A szankciómentes időszak a számlázó programoktól elvárt azonnali adatszolgáltatás kötelezettségének teljesítésére vonatkozik, az adatszolgáltatásra kötelezett számlák adatainak 2018. július 31-ig be kell érkeznie az adóhivatalhoz.

Ez nagy segítség lehet azon vállalkozások számára, amelyek már megkezdték a felkészülést, de technikai nehézségekbe ütköztek a 2018. július 1-i éles indulás kivitelezésében és utolsó mentsvár azon vállalkozások számára, melyek még el sem kezdték a felkészülést. 

A Régens ügyfelei számára saját fejlesztésével, a VATapp integrációs alkalmazással biztosítja a jogszabályi megfelelőséget. Megoldásunk integrálható meglévő számlázó vagy nagyvállalati rendszerekhez, így gyors és megbízható megoldást nyújt a már meglévő pénzügyi folyamatok és szoftverek megváltozása nélkül.

Nincs még megoldása az Online Számla adatszolgáltatásra?

Kérjen tájékoztatást és ajánlatot szakértőinktől, akik segítenek időben felkészíteni vállalkozását a jogszabályi megfelelőségre!

Vida Melinda

Régens VATapp

Forrás: NAV

Try our AI-based speech recognition application for free!

Speed ​​up your work with artificial intelligence! With the help of Alrite, you can easily create Hungarian transcriptions and video captions for dictated or previously recorded audio and video materials. The application offers the ability to store files, edit and share transcriptions and captions, and perform advanced search options.

More information