Megkezdtük a felkészülést az online számla adatszolgáltatásra

2018/21/02
Ott voltunk a NAV által meghirdetett idei első fejlesztői konzultáción, amely során hasznos információkat kaphattunk az online adatszolgáltatás szabályozásáról.

A Régens csapata nagy erőkkel készül a 2018 nyarán életbe lépő online számla adatszolgáltatásra, mellyel minden vállalkozásnak kötelező lesz valós időben továbbítani a minimum 100.000 Ft-os ÁFA-t áthárító számlák adatait. A Régens önálló alkalmazás kialakítására készül, mely rugalmasan integrálható bármely számlázó rendszerhez. 

Alkalmazásunk célja, hogy megkönnyítsük a gazdálkodók alkalmazkodását az új jogszabályokhoz, és érvénybe lépésükkor már felkészültek legyenek a változásokra. Ezért javasoljuk, hogy kövessék portálunkat vagy iratkozzanak fel hírlevelünkre, hogy naprakészek legyenek a készülő rendszerrel kapcsolatos információkról.

A NAV számla adatszolgáltatás témakörben 2018. február 19-én, előzetesen meghirdetett fejlesztői konzultációt tartott, melyen a Régens is részt vett. Az eseményen rendkívül magas létszámban jelentek meg a különböző szoftvercégek képviselői és fejlesztői, azzal a céllal, hogy nyitott kérdéseik megválaszolásra kerüljenek.

Czöndör Szabolcs, a NAV szakmai projektvezetője az Online adatszolgáltatás fontosabb szabályairól beszélt, míg Mizsányi Attila (NAV Központi Irányítás Ellenőrzési Főosztály) és Rencenji Dénes (NAV Informatikai Intézet) az adatszolgáltatás üzleti tartalmára és a számlabejelentő interfész kialakításra vonatkozó kritériumait mutatta be.

A rendezvényen megjelent fejlesztők számos technikai és szakmai kérdésre kaphattak választ a NAV illetékes kollégáitól, akik készségesen, a hatékony együttműködést szem előtt tartva igyekeztek segíteni.

Elhangzott továbbá, hogy az online adatszolgáltatás bevezetésének és az adatokat kezelő rendszerkialakításának nem titkolt célja a gazdaság további fehérítése az adócsalások visszaszorításával.

Try our AI-based speech recognition application for free!

Speed ​​up your work with artificial intelligence! With the help of Alrite, you can easily create Hungarian transcriptions and video captions for dictated or previously recorded audio and video materials. The application offers the ability to store files, edit and share transcriptions and captions, and perform advanced search options.

More information