Maximális védelem a zsarolóvírusok ellen? Megtaláltuk!

2018/15/08
Úgy gondolja, hogy Ön és vállalata védett a zsarolóvírusokkal (ransomware) szemben? Esetleg arra gondol, hogy nem Önök a "célközönség" a hackerek számára? Sajnos téved.

A kártevők nem válogatnak, céljuk minél több cég, számítógépes rendszer megfertőzése. Az informatikai környezetben a kártevők száma folyamatosan növekszik. Naponta körülbelül 400 000 új vírus jelenik meg. A jelenlegi kártevők egyre kifinomultabbak, mindeközben az IT környezetek egyre összetettebbé válnak, ezáltal minél sebezhetőbbek és nehezebben menedzselhetőek.   

Egy sikeres támadáshoz elegendő, ha például munkatársunk megnyit egy teljesen mindennapinak álcázott e-mail mellékletet. A megnyitás után sokszor sajnos már késő, a vírus bejutott a vállalati hálózatba és végzi dolgát: titkosítja bizalmas dokumentumainkat, fontos állományainkat, majd váltságdíjat követel azok feloldásáért. A hackerek célja minél több számítógép megfertőzése, így minél több pénz illegális megszerzése, kihasználva a nem megfelelően védett rendszereket.  

A tradicionális antivírus megoldások továbbra is segítséget nyújtanak sok kártevő ellen, viszont ez kevésbé igaz a zsarolóvírusok esetében. Ma már a kis- és középvállalatok is elszenvedői azon támadásoknak, melyek ellen az egyszerű antivírus szoftverek nem tudnak védelmet nyújtani. 

 

A Régensnél több ransomware elleni szoftvert leteszteltünk, és a leghatékonyabb és legmegbízhatóbb megoldásnak a Panda  Security Adaptive Defense szolgáltatást találtuk.  Az Adaptive Defense képes pontosan osztályozni minden, a rendszerben futó alkalmazást, ezzel lehetővé tenni, hogy csak a kívánt szoftverek fussanak.  

A biztonsági modell 3 fő elven alapszik: 

  • A szolgáltatást igénybe vevő vállalat számítógépein és szerverein futó alkalmazások folyamatos vizsgálata;  
  • Automatikus biztonsági kiértékelés a felhőben lévő Big Data platformon alkalmazott gépi tanulás használatával 
  • Ha beavatkozás válik szükségessé, műszaki szakértők elemzik a gyanús állományokat 

A szolgáltatás főbb ismérvei: 

  • Garantált, maximális védelem a zsarolóvírusok ellen 
  • Átlátható, vizuális központi kezelőfelület – egy felületen elemezhető az összes számítógép 
  • Kompatibilitás a meglévő tradicionális antivírus megoldással 
  • 100%-ban menedzselt szolgáltatás – a gyanús fájlokkal a PandaLabs szakemberei foglalkoznak 
  • Védettség a már nem támogatott Windows operációs rendszerek számára is 
 
 
Próbálja ki Ön is a maximális adatvédelmet nyújtó Adaptive Defense szolgáltatást!
 
 
 

 

Az Adaptive Defense megoldást az elmúlt év tapasztalatai alapján a leghatékonyabb védelemnek találtuk a zsarolóvírusokkal szemben.  Amennyiben Ön is szívesen kipróbálná a megoldást, esetleg érdeklődik IT biztonsági tanácsadásunk iránt, keresse bizalommal szakértő tanácsadónkat! 

Varga Szabolcs 

+36 1 205 3090 

varga.szabolcs@regens.hu 

Try our AI-based speech recognition application for free!

Speed ​​up your work with artificial intelligence! With the help of Alrite, you can easily create Hungarian transcriptions and video captions for dictated or previously recorded audio and video materials. The application offers the ability to store files, edit and share transcriptions and captions, and perform advanced search options.

More information