Agile sprint session planning and the AI technology in 2022

2021/ 04/11

Hogyan fejleszthető az agilis projektmenedzsment stratégia beszédfelismeréssel?

A sprinttervezés az agilis szemlélet lényege, az egész csapat együttműködése. A sprinttervezés célja a rövid távú célok meghatározása és kitűzése és maga a döntéshozatal, hogy mit és hogyan lehet teljesíteni a sprintben. A projektmenedzsmentnek ezt a megközelítését különböző területeken - különösen a szoftverfejlesztés területén - alkalmazzák, és úgy tűnik, hogy ez a trend folytatódik.

"Az agilis győzedelmeskedik" - Miért népszerű még mindig az Agilis projektmegközelítés?

Minőség: a feladat-elemekre bontott projektek segítik a közös munka minőségére helyezni a hangsúlyt.

- Az ügyfél igényei állnak a középpontban: az ügyfél- és üzleti érték megvalósítása 

- Multifunkciós csapatok: költséghatékony, több tanulás és értékteremtés

- Rugalmasság: lehetőség a módszerek kombinálására, az átszervezésre és a tevékenységek újragondolására

- A költségek és a teljesítési idő kiszámíthatósága: rögzített időtartam, a költségek korlátozott számú feladatra korlátozódnak

- Átláthatóság: az ügyfelek bevonhatók a projektbe, lehetőség van korai visszajelzésre és szükség esetén szerkesztésre. 

Melyek a sprinttervezés szakaszai, és hogyan növelheti a sprint termelékenységét az AI technológia 2022-ben? 

Egy beszédfelismerő alkalmazás, például az Alrite© használata segíthet a csapatoknak abban, hogy a tényleges munkafolyamatra koncentráljanak, és nyomon követhetővé tegyék az előrehaladást. 

1.    Sprinttervezési megbeszélés:

Vesse be az Alrite©-ot (amely webapplikációban, valamint ingyenesen letölthető mobilalkalmazásként IOS és Android készülékekre is elérhető) a következő sprinttervezéshez! A megbeszélés rögzítésével, majd feltöltésével az alkalmazás percek alatt létrehoz egy szöveges dokumentumot - így megspórolja az időigényes gépelést -, majd megoszthatja azt a csapat tagjaival, sőt, akár a megrendelő ügyféllel is, ha ő is részt vesz a folyamatban.

2.    Heti scrum:

Készítsen automatikus leiratot a sprint megbeszélésekről és ellenőrizze a folyamatokat, az elvégzett feladatok ütemét!  A vizsgálat lehetőséget nyújt arra, hogy megfogalmazhatók legyenek a nehézségek, leküzdendő akadályok.

3.    Sprint felülvizsgálat:

A beszédfelismerő megoldás által generált szöveg segíthet a csapatnak végigmenni a sprint lépésein, és áttekinteni, hogyan hajtották végre a tervezett feladatokat.

4.    Visszatekintés:

Minden sprint után a záró rész a dokumentálás, amely általában sok értékes időt vesz igénybe. Az Alrite© kereshető média- és szövegpár-archívumával még soha nem volt ilyen egyszerű belső és külső jelentések készítése az ügyfelek vagy az érdekelt felek számára. 

Növelje a sprinttervezési folyamat hatékonyságát!

Regisztráljon és próbálja ki az Alrite©-ot ingyenesen, 1 órás (havonta 30 perccel megújuló) időkerettel, és fedezze fel az alkalmazás széleskörű funkcionalitását!

 

Forrás: ScrumAllience, Extreme Uncertanity