Szín alapú keresőt fejlesztettünk a Magyar Nemzeti Múzeum adatbázisához

2020/12/05

Legújabb esettanulmányunkban a Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja megbízásából létrehozott mesterséges intelligenciával támogatott szín alapú keresőt mutatjuk be.

A MuseuMap portál összegyűjti és egy felületen teszi elérhetővé a programhoz csatlakozó muzeális intézmények digitális nyilvántartásának publikus műtárgy elemeit. A Magyar Nemzeti Múzeum meg szerette volna könnyíteni a böngészést és a keresést az adatbázis nagy számú digitalizált műalkotásai között, ezért egy szín alapú kereső fejlesztésével bízta meg a Régenst. A mesterséges intelligenciával támogatott szín alapú szűrő már beépítésre is került a MuseuMap portálra, ahol külön menüpontban és a keresési találatok szűrő feltételei között is elérhető.

Probieren Sie unsere AI-basierte Sprachanmeldungsanwendung kostenlos aus!

Beschleunigen Sie Ihre Arbeit mit künstlicher Intelligenz! Mit Hilfe von Alrite können Sie ganz einfach ungarische Transkriptionen und Video-Untertitel für diktierte oder bereits aufgezeichnete Audio- und Videomaterialien erstellen. Die Anwendung bietet die Möglichkeit, Dateien zu speichern, Transkriptionen und Bildunterschriften zu bearbeiten und gemeinsam zu nutzen sowie erweiterte Suchoptionen durchzuführen.

Weitere Informationen