Milyen üzleti területeken érdemes beszédfelismerő (speech-to-text) API-t használni?

2022/ 21/02

A speech-to-text Mesterséges Intelligencia mindennapi használata már nem csak a jövő, könnyen hozzáférhető, és bármely hazai vállalkozás is hatékonyan alkalmazhatja számos üzleti területen. Összegyűjtöttünk egy ajánlást, hogy milyen gyakorlati alkalmazási lehetőségek rejlenek a beszédfelismerő-szöveggé alakító technológiában.

Média

A feliratozás használata a média közvetítéseken, illetve a feliratozással ellátott élő online videók streamelése növeli a webes és közvetített tartalmak akadálymentesítését valós időben. Egy automatikus fordítási lehetőséggel is rendelkező speech-to-text API révén az élő közvetítéseken alkalmazott lefordított feliratokkal sugárzott műsorokkal pedig egy jóval szélesebb, nemzetközi közönség is elérhető. 

Rendezvények és konferenciák, oktatás

A konferenciákon, oktatási intézményekben tartott előadások vagy online (szemináriumi) videók speech-to-text megoldással valós időben történő feliratozása által biztosítható az akadálymentes hozzáférés. Azáltal, hogy a tartalom, beleértve a generált szövegek is leirat és felirat formájában elmenthetők, a kapott szövegek jegyzetként használhatók az oktatásban, támogatva az oktatók munkáját és a hallgatók felkészülését. A felirattal ellátott prezentációk és az automatikusan létrejövő szövegek megoszthatók tájékoztatóanyagként a konferenciák résztvevőivel, illetve a leiratok felhasználhatók akár publicisztikai céllal is. 

Ügyfélszolgálatok és call centerek - telefonhívások elemzése

A rögzített hívások automatikus leiratozása segíti a vállalkozásokat az ügyfélszolgálat teljesítményének és a szolgáltatás minőségének javításában. A beszédből automatikusan szöveget generáló eszköz használatával támogatható az ügyfélszolgálat munkája, teljesítményük mérhetőbbé tehető. A hanganyag- leirat párosok lehetőséget nyújtanak a hívások részletes elemzésére, a leggyakoribb kérdések számszerűsítésére. Az esetekről és kezelésükről készült felvételek, és automatikusan létrejött leiratok belső oktatóanyaggá alakíthatók. Egy hívás- vagy hangulatelemző API bevezetésével tovább növelhető a hatékonyság, a technológia a hívás során érzékeli az ügyfelek érzelmeit és hozzáállását, az értékes információk pedig felhasználhatók arra, hogy jobban megismerhető legyen, hogyan vélekednek az ügyfelek egy adott termékről vagy szolgáltatásról.

Virtuális asszisztensek

Az intelligens autók és otthoni eszközök egyre jobban elterjednek, számos készülék hangutasításokkal is vezérelhető. Egy összetett funkciókat kínáló speech-to-text API alkalmazása segíthet az okos eszközökön végzett bizonyos műveletek hangutasításokkal történő kiváltásában, kényelmi és akadálymentes szempontokat szolgálva.

Valós idejű hangalapú gépelés, vázlatkészítés

Nemcsak a munkafolyamatok és a dokumentumkészítés hatékonyságát növelheti a speech-to text API az időigényes gépelési feladatok kiváltásával, hanem a vállalatok számára eszközt kínál a munkavállalók támogatására és az akadálymentes digitális munkakörnyezet biztosítására. Az Alrite élő diktálási megoldása elősegíti az elhangzó beszéd azonnali digitalizálást és az irodán kívüli üzletfolytonosságot, akár menet közben is.

Chatbotok

Az ügyfelek bármilyen terméket vagy szolgáltatást vegyenek igénybe, gyors és hatékony támogatást várnak el. Az igényekhez alkalmazkodva, a live ügyféltámogatás egyre nagyobb jelentőséggel bír minden üzleti területen. Egy speech-to-text API segítségével kialakítható egy olyan ügyféltámogatási rendszer, amely kényelmesebb és elérhetőbb kommunikációs módot biztosít az ügyfelek és az ügynökök között.

Alrite speech-to-text API

A Régens saját fejlesztésű Alrite speech-to-text megoldása egy nagy hatékonyságú eszközt jelent a vállalkozások számára, amely a hallott beszédből pillanatok alatt képes központozással ellátott, kiváló nyelvhelyességű szöveget automatikusan létrehozni, a beszélők megkülönböztetésével. Az Alrite beszédfelismerő jelenleg akár 90-95%-os pontossággal fel tudja ismerni a magyar, angol, német és spanyol nyelvű beszédet általános szókincsen. A leirat szövegén túl, automatikusan készít időzítésekkel ellátott feliratokat hang- és videoanyagokból, azokat más nyelvekre le is tudja fordítani. Kiterjedt funkcionalitásával támogatja a vállalkozásokat megbeszéléseik dokumentálásában, nemzetközi közönséget elérő publicisztikák, online média tartalmak készítésében.

Az Alrite speech-to-text Stream API-jával nem csak utólagos feldolgozásra van lehetőség, az élő beszédet is képes feliratként megjeleníteni. Az Alrite live streaming API alkalmazásával az online megbeszélések, prezentációk akadálymentesíthetők, az automatikusan elkészülő szövegből később összegző beszámoló, akár tréning anyag is összeállítható. A call centerek rögzített hívásainak szöveggé alakítása és a hangulatelemzés nagyban segíti a vállalkozásokat szolgáltatásuk színvonalának javításában. Az Alrite diktáló megoldásával kiváltható a hosszadalmas gépelés, felgyorsítva a munkafolyamatokat, legyen szó tartalomgyártásról, egy beszámoló vagy e-mail hanggal történő „megírásáról”. 

Lépj kapcsolatba az Alrite érékesítő csapatával, és kérj ingyenes igényfelmérési lehetőséget az Alrite speech-to-text API-jára!

 

Probieren Sie unsere AI-basierte Sprachanmeldungsanwendung kostenlos aus!

Beschleunigen Sie Ihre Arbeit mit künstlicher Intelligenz! Mit Hilfe von Alrite können Sie ganz einfach ungarische Transkriptionen und Video-Untertitel für diktierte oder bereits aufgezeichnete Audio- und Videomaterialien erstellen. Die Anwendung bietet die Möglichkeit, Dateien zu speichern, Transkriptionen und Bildunterschriften zu bearbeiten und gemeinsam zu nutzen sowie erweiterte Suchoptionen durchzuführen.

Weitere Informationen