Hogyan digitalizálhatja és dolgozhatja fel médiaarchívumait egyszerűen?

2022/ 24/08

Számos olyan terület van, ahol értékes hang- és videóanyagok iktatására, rendszerezésére és feldolgozására van szükség. Az iktatási folyamat meglehetősen időigényes, valamint emberi erőforrást is igényel. A mai technológiák nagyban segítenek áthidalni ezt az akadályt, és nagy részben automatizálni az archívumkezelési folyamatokat.

Az audio- és videoarchívumok, analóg gyűjtemények digitalizálásának új dimenziója

Fontos az audio- vagy videó formátumú felvételek visszakereshetővé tétele, de ez több okból is kihívást jelenthet. Jellemzően a régi felvételek csak kazettákon, VHS-en, CD-n vagy DVD-n kerültek tárolásra, illetve a címkézetlen darabok csoportosítása és archiválása sok időt vesz igénybe. Nagy előnyt jelent, ha rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök, hogy .mp4 vagy .mp3 formátumba konvertáljuk őket, de a digitalizálásban a médiaanyagok szöveggé alakítása jelenti a valódi megoldást.

Képzelje el, hogy mekkora könnyebbség lenne, ha az összes hangalapú tartalom időigényes gépelés nélkül írott formában is elérhető és egyidejűleg kereshető lenne, ráadásul akár automatikusan generált időbélyegekkel is. A hang- és videó archívumok digitalizálása és leiratozása egy beszédfelismerő technológia segítségével (a beszéd szöveggé alakítása) a leggyorsabb és legegyszerűbb.

Hogyan gyorsíthatja fel egy leiratozó alkalmazás az archívumok feldolgozásának munkafolyamatát?

A többnyelvű Alrite beszédfelismerő- és leiratozó alkalmazás az egyik legjobb megoldás, ha gyors és hatékony eszközt keres a médiaarchívumok digitalizálásához, magas biztonságú adatkezelés mellett.

  • Alkalmazáson belüli szerkesztés: A leirat percek alatt elkészül, melyet követően azonnal visszahallgathatja és ellenőrizheti a szöveget.
     
  • Kulcsszavak címkézése: Az alkalmazás automatikusan jelöli a kulcsszavakat és kifejezéseket, megkönnyítve ezzel a feldolgozást.
     
  • Digitális könyvtár és összetett keresés: A leiratok különböző formátumokban történő lementése mellett (egyszerű szöveg .docx formátumban, időbélyegekkel ellátott szöveg .docx vagy .srt formátumban), letöltheti az automatikusan generált hanganyagot .mp3, a videót .mp4 formátumban. Az alkalmazás fájlrendszere komplex keresést is lehetővé tesz az összes fájl között, egyaránt a hangban és a szövegben keresve. Ha a feldolgozott fájl leiratában keres egy szóra vagy kifejezésre, és egyszerűen rákattint a találatra, a lejátszó pontosan oda ugrik, ahol a szó a felvételen hallható.

Hogyan digitalizálhat egyszerűen különböző formátumú médiákat?

A beszédfelismerő rendszerrel több különböző módon és formátumban dolgozhatók fel médiaanyagok, persze minél jobb minőségű hang- vagy videofelvétel kerül feltöltésre, annál pontosabb lesz az automatikusan generált leirat. 

Digitalizált fájlok: A fájlokat (.wav, .mp3, .m4a, .ogg, .mp4, .webm, .mov, .opus formátumban) egyszerűen feltöltheti közvetlenül az alkalmazásba, vagy egy kattintással beilleszthet egy közösségi média linket a feldolgozás megkezdéséhez (YouTube, Facebook watch, TikTok).

Eredeti fájlok konvertálás nélkül: Ha nincs ideje vagy felszerelése a felvételek konvertálásához, egyszerűen használhatja az Alrite közvetlen diktálás funkcióját a web- vagy mobilalkalmazásban a videó vagy hang lejátszása közben.

Felvételei akár konvertált vagy eredeti formában érhetők el, az Alrite-tal minden eddiginél gyorsabban digitalizálhatja és leiratozhatja azokat.

Regisztráljon ingyenesen és próbálja ki az alkalmazást 1 órás időkerettel (kártyaadatok megadására nincs szükség), és használja ki az alkalmazás alapfunkcióit hónapról hónapra összesen 30 percnyi hang- vagy videó anyagon.  

Probieren Sie unsere AI-basierte Sprachanmeldungsanwendung kostenlos aus!

Beschleunigen Sie Ihre Arbeit mit künstlicher Intelligenz! Mit Hilfe von Alrite können Sie ganz einfach ungarische Transkriptionen und Video-Untertitel für diktierte oder bereits aufgezeichnete Audio- und Videomaterialien erstellen. Die Anwendung bietet die Möglichkeit, Dateien zu speichern, Transkriptionen und Bildunterschriften zu bearbeiten und gemeinsam zu nutzen sowie erweiterte Suchoptionen durchzuführen.

Weitere Informationen