Szerezzen akár 500 millió forintos támogatást a következő kutatás-fejlesztési és innovációs projektjére!

2019/07/06
Az NKFIH új pályázati felhívást tett közzé, amely keretein belül a jelentkezők KFI tevékenységeit összesen 45 milliárd forinttal tervezi támogatni. Kérje tanácsadóink segítségét, akik nem csak a pályázat beadásában, de a koncepció, műszaki tartalom kidolgozásában is segítségére lesznek!

Legfontosabb tudnivalók:

Kiknek szól a pályázat?

A pályázatra kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok is jelentkezhetnek.
Más, korábbi támogatásoktól eltérően most a Közép-magyarországi régióban székhellyel rendelkező cégek is pályázhatnak.
A pályázat két alprogramot határoz meg:

 • Az „A” alprogram elsősorban a piaci potenciállal rendelkező, a támogatás megtérülését valószínűsítő KFI projektek támogatását célozza meg. Célja új üzleti lehetőségek megalapozása akár önállóan, vagy konzorciumi partnerek bevonásával.
 • A „B” alprogram ugyancsak KFI tevékenységekre irányul azzal a megkötéssel, hogy az kizárólag olyan konzorciumban teljesíthető, amelynek része valamely felsőoktatási intézmény, vagy kutató-tudásközvetítő szervezet.

Mire kapható támogatás?

A támogatás olyan termékek, technológiák, vagy szolgáltatások kialakítását támogatja, amelyek jelentős tudományos és/vagy műszaki újdonságtartalommal rendelkeznek és azok üzletileg hasznosíthatók.

Melyek az elszámolható költségek?

 • A projektben résztvevő KFI munkatársak bérköltsége: minimum a projekt teljes költségvetésének 30%-a
 • Igénybe vett K+F szolgáltatás: maximum a költségvetés 40%-áig
 • Eszközbeszerzés: maximum a költségvetés 40%-áig
 • Közvetlenül szükséges anyagköltség
 • Piacra jutáshoz kapcsolódó költségek: maximum a költségvetés 15%-áig

Mekkora a támogatás mértéke?

Támogatási kérelmenként az igényelhető támogatás összege: 

 • az „A” alprogramban önálló jelentkezés esetén 100-500 millió Ft támogatás, konzorcium esetén 150-500 millió Ft támogatás
 • a „B” alprogramban  400-1.000 millió Ft

Milyen kötelező vállalások vannak?

 • A projekt fizikai befejezéséig piacra vihető termék/technológia/szolgáltatás kerül előállításra, és
 • a projekt befejezési éve utáni 3 egymást követő üzleti évben eléri az ebből származó árbevétel legalább 30%-át, és
 • a projekt befejezési évét követő üzleti évben a pályázó K+F ráfordítása eléri a 2018-es évi összeget, de legalább a támogatás 25%-át.

Mikor kezdődik a jelentkezés?

Várhatóan júniusban kerülhet sor a kitöltő program élesítésére, ekkor kezdhető meg a pályázatok benyújtása. Érdemes mielőbb elkezdeni a felkészülést, mivel a 45 milliárd forintos keret kimerülése esetén a pályázat felfüggesztésre kerül.

Hogyan jelentkezhet?

Ha érdekli a pályázati lehetőség, vegye fel velünk a kapcsolatot! Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére egy ingyenes konzultációs lehetőségre.

 

Hogyan segítjük Önt a pályázat során?

Tanácsadóink és szakembereink igény szerint a pályázat beadásától annak megvalósításáig folyamatos segítséget nyújtanak:

 1. Előminősítés
  Megvizsgáljuk, hogy vállalata megfelel-e a pályázat által előírt feltételeinek, és milyen mértékű támogatást pályázhat meg.
 2. Pályázatírás
  Pályázatírási szolgáltatásunk keretében vállaljuk a teljes pályázati anyag és a hozzá kapcsolódó dokumentáció összeállítását.
 3. Innovációs tanácsadás
  Szakértő csapatunk megvizsgálja, hogy elképzelése milyen innovatív lehetőségeket rejt. Ezeket felhasználva meghatározzuk a legoptimálisabb technológiai irányvonalakat és konkrét lépésekké alakítjuk azokat.
 4. Eszközbeszerzés
  A lehetséges alternatívákat kiértékelve meghatározzuk, beszerezzük és működésbe hozzuk a kivitelezéshez szükséges technológiai eszközöket  (pl.: informatikai berendezések, licenszek).
 5. Fejlesztés
  Biztosítjuk ötlete maximális szoftveres támogatását! A tervezéstől a tesztelésen át egészen az utólagos optimalizálásig a segítségére lehetünk.

További információkat a pályázati felhívásban és a pályázati útmutatóban talál.

Try our AI-based speech recognition application for free!

Speed ​​up your work with artificial intelligence! With the help of Alrite, you can easily create Hungarian transcriptions and video captions for dictated or previously recorded audio and video materials. The application offers the ability to store files, edit and share transcriptions and captions, and perform advanced search options.

More information