We travelled to London to the 2019 technology event series of ExCel

2019/28/03
Az Exhibition Centre London egy körülbelül 89 ezer négyzetméter kiterjedésű épületegyüttes, ahol március 12 és 13 között öt különböző témájú technológiai kiállítás is megrendezésre került, melyen kollégáink is részt vettek. A kétnapos esemény remek lehetőséget kínált az AI, a Blockchain, a Cyber Security, az IoT és a DevOps témakörök trendjeinek feltérképezésére és a kapcsolatépítésre egyaránt.
A két nap alatt összesen 520 szakértő tartott 25 perces előadásokat megannyi helyszínen, így a rendezvénysorozat előtt kiválasztottuk a legérdekesebb, és a fejlődésünk szempontjából leghasznosabb témaköröket. Az előadások egy része prezentáció jellegű volt, ugyanakkor sokan tartottak panel beszélgetéseket is egy-egy adott témával kapcsolatban. Örömünkre szolgált, hogy a mesterséges intelligencia témaköre rengeteg prezentációban megjelent, mégis viszonylag kevés olyan kiállítóval találkoztunk, akik aktív AI fejlesztéseken tevékenykedtek.

 

A rendezvénysorozat legfontosabb tartalmi elemeit kiállításonként külön szeretnénk kiemelni:

AI Tech World

A rendezvénysorozat talán legfontosabb és legérdekesebb része kizárólag a mesterséges intelligenciáról és a big data-ról szólt. Az előadásokban többek között az alábbiak kerültek kiemelésre:   

  • Egyszerűségre való törekvés AI fejlesztéseknél
        A céltól függően érdemes mindig a lehető legegyszerűbb algoritmusokat és tanítási struktúrát alkalmazni. Természetesen a deep learning modelleknek is megvannak a saját előnyei, de nem minden esetben célravezető azok használata.    
  • A mesterséges intelligenciák érzékenysége az adatokra
        A betáplált adatoknak minden esetben egyensúlyban kell lenniük. Adott adatkategória túlzott megjelenítése félrevezetheti a betanítani kívánt mesterséges intelligenciát.    
  • Különböző mérőszámok alkalmazásának fontossága
        Egy mesterséges intelligencia pontosságát megadó mérőszám nem az egyetlen, és sok esetben nem is a legmeghatározóbb mérőszám.

Blockchain Tech World

A blockchain technológiákkal foglalkozó részlegen rengeteg új vállalati felhasználási területtel és érdekes esettanulmányokkal találkozhattunk. Megtudhattuk továbbá, hogy hogyan használhatók a blockchain technológiák például IoT eszközökkel vegyítve, vagy HR feladatoknál.  Az itt szerzett inspirációt mindenképpen fel szeretnénk majd használni saját fejlesztéseinkben is.

Cloud & Cyber Security Expo

A felhő infrastruktúrák biztonsági irányelveiről a 2019-es berlini AWS Summit eseményen már rengeteg naprakész információt szereztünk, amelyet most tovább gyarapíthattunk. Kiemelnénk a Symantec előadásait, melyek a háttérben (sokszor tudtunk nélkül) használt felhőszolgáltatások és az Office365-ös termékek biztonsági tényezőit és azok helyes kezelését mutatták be.

DevOps Live

Ezen a részlegen a Cloud Native alkalmazások és az azokat támogató Cloud Native Environment-ek voltak a legjelentősebb témák. Így megismerhettük az Oracle Linux Cloud Native környezetet, amely lényegében CNCF standardoknak megfelelő nyílt forráskódú projektek válogatott rendszere. A környezet együttműködési képességét és vállalati-szintű felhasználhatóságát többszörösen tesztelték, így számos módon támogatja a DevOps fejlesztéseket.

Smart IoT

Az IoT érdekességek közül a Siemens fejlesztései nyerték el leginkább a tetszésünket. Például bemutattak egy olyan fejlesztést, amelynek segítségével képesek holografikusan szimulálni és tesztelni egy repülőgép gyártási folyamatát. Megtudhattuk továbbá azt is, hogy a cég 2020-ra a legjobb 10 szoftver cég közé szeretne kerülni.

 

 

Úgy véljük, hogy rengeteg új tudással, tapasztalattal és inspirációval lettünk gazdagabbak a két napos esemény számos előadásának köszönhetően. A rendezvénysorozat következő alkalmát így bátran ajánljuk mindenki figyelmébe, aki szeretne naprakész információkat szerezni a legújabb technológiai trendekről. Egy biztos: mi ott leszünk jövőre is!

Try our AI-based speech recognition application for free!

Speed ​​up your work with artificial intelligence! With the help of Alrite, you can easily create Hungarian transcriptions and video captions for dictated or previously recorded audio and video materials. The application offers the ability to store files, edit and share transcriptions and captions, and perform advanced search options.

More information