Csatlakoztunk a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz

2019/13/06

Büszkén jelentjük be, hogy a Régens is tagja lett az innovációs és technológiai miniszter által kezdeményezett magyarországi MI koalíciónak.

 

A Mesterséges Intelligencia Koalíció alapvető célja, hogy tagjaival közösen határozza meg a mesterséges intelligencia hazai fejlesztésének irányait és kereteit, állandó szakmai és együttműködési fórumot biztosítva az AI fejlesztők, az AI felhasználói oldalát képviselő piaci és állami szereplők, illetve az akadémiai szféra, a szakmai szervezetek és az állami intézmények között. A Koalíció emellett részt vesz Magyarország mesterséges intelligencia stratégiájának kialakításában, illetve az AI elterjedésével összefüggő társadalmi és gazdasági hatások elemzésében is.

A Régens az elmúlt években aktív kutatási-fejlesztési tevékenységet végzett a mesterséges intelligencia területén, valamint saját megoldásokat fejlesztettünk és implementáltunk a képfelismerés, a hangfelismerés és a szövegfeldolgozás területén. Így fontosnak találtuk, hogy mi is csatlakozzunk a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz, és szakértelmünkkel segítsük annak munkáját. Célunk, hogy megismerjük a mesterséges intelligencia területén fejlesztő és kutató szakmai partnereket, részt vegyünk a szakmai közösség (munkacsoportok, projektcsapatok) munkájában, tapasztalatok megosztásában, és a mesterséges intelligenciára épülő fejlesztések közös népszerűsítésében. Bízunk benne, hogy munkánkkal hatékonyan tudjuk majd támogatni a közös célokat.

A Mesterséges Intelligencia Koalíció összefogja azokat a magyar sikertörténeteket, melyek során az AI alkalmazásával értek el kiemelkedő eredményeket. A sikertörténetek közé bekerült egy esettanulmányunk, melyben bemutatjuk, hogy milyen eredményeket ért el a Vatera a Seekra keresőmotorunk bevezetésével. A Seekra kereső a mesterséges intelligencia segítségével hatékonyan növeli a konverziót, mivel a szavak szófajának és szótövének megállapításához a szövegkörnyezetet is figyelembe veszi, így olyan szavakat is hatékonyan azonosít, amelyekkel korábban nem találkozott. A magyar nyelv magasabb értelmezésének segítségével a kereső kifinomultabb rangsort tud felállítani, ami pozitívan hat a keresési élményre.

Probieren Sie unsere AI-basierte Sprachanmeldungsanwendung kostenlos aus!

Beschleunigen Sie Ihre Arbeit mit künstlicher Intelligenz! Mit Hilfe von Alrite können Sie ganz einfach ungarische Transkriptionen und Video-Untertitel für diktierte oder bereits aufgezeichnete Audio- und Videomaterialien erstellen. Die Anwendung bietet die Möglichkeit, Dateien zu speichern, Transkriptionen und Bildunterschriften zu bearbeiten und gemeinsam zu nutzen sowie erweiterte Suchoptionen durchzuführen.

Weitere Informationen