Videó podcast készítés 2022-ben? Ezzel az eszközzel könnyebb és gyorsabb lesz

2022/ 25/07

A podcastok évek óta hatalmas sikernek örvendenek, az Apple Podcast, a Spotify és a Google Podcasts elterjedésével a hallgatók világszerte ezernyi podcasthoz férhetnek hozzá különböző témákban, a legkülönbözőbb platformokon. A Forbes magazinban említett friss felmérés szerint a YouTube az egyik legnépszerűbb podcast platform.   

Miért választják sokan a videós podcastokat a hagyományos podcastok helyett? 

A podcastok már jó ideje léteznek, de népszerűségük csak néhány évvel kezdett rohamosan nőni. A videós podcastok csak mostanában kezdtek elterjedni: egyre több podcaster készít videót is a hangfelvételeihez. Miért szeretjük a videós tartalmakat? Nos, meglehetősen vizuális lények vagyunk: az emberi agyban a vizuális feldolgozást végző neuronok száma több százmillióra tehető, és a kéregállomány mintegy 30%-át, míg a tapintás 8%, a hallás pedig csak 3%-át foglalja el. Ebből kiindulva, hatalmas potenciál rejlik a podcastok videós formátumban történő publikálásában.

A videós podcastok 3 fő előnye

  • Nagyobb közönség elérése: a videós podcastok nagyobb élményt nyújtanak a hallgatók számára, alkalmazásukkal növelhető a platformok köre, amelyeken megoszthatók a tartalmak.
  • A videós podcastok teret adnak a közönség nagyobb mértékű bevonására és egy közösség kialakítására kedvelési és kommentelési lehetőséggel.  
  • Ha YouTube-ra feltöltöd podcast adásaidat, hozzáférhetsz a YouTube Analytics-hez: ellenőrizheted a letöltési számokat, a megtekintési időt, a nézőszámokat és a legnépszerűbb videók statisztikáját.

Hogyan növelheted a számaidat?

Ha már rendelkezel videó- vagy hanganyaggal, akkor a média leiratozásával és feliratozásával könnyedén növelheted a számaidat. A tartalmak írott formában történő megosztása versenyelőnyt jelenthet a közönség elérésében. A podcastok szöveges változatának elkészítése segíti a SEO fellendítését, és egy szélesebb közönséget elérését: hallássérülteket és olyanokat, akik hang nélkül fogyasztanak médiatartalmakat. Az Alrite beszédfelismerő- és leiratozó alkalmazással másodpercek alatt alakíthatod nagy pontosságú (~95%) szerkeszthető szöveggé és időzítésekkel ellátott felirattá. Az alkalmazás lehetőséget ad a visszahallgatásra és a szöveg appon belüli szerkesztésére. A szöveg egy kattintással automatikusan fordítható más nyelvekre, a tartalom különböző formátumokban, sőt, a videó személyre szabott egyedi felirattal a videóra ráégetve is letölthető.

Szerezz új követőket! Készíts videós podcastokat, alakítsd őket megosztható szöveggé és felirattá az Alrite segítségével!
Felfedezem!

Források: Forbes, Wiredclip.com, Quora.com

 

Probieren Sie unsere AI-basierte Sprachanmeldungsanwendung kostenlos aus!

Beschleunigen Sie Ihre Arbeit mit künstlicher Intelligenz! Mit Hilfe von Alrite können Sie ganz einfach ungarische Transkriptionen und Video-Untertitel für diktierte oder bereits aufgezeichnete Audio- und Videomaterialien erstellen. Die Anwendung bietet die Möglichkeit, Dateien zu speichern, Transkriptionen und Bildunterschriften zu bearbeiten und gemeinsam zu nutzen sowie erweiterte Suchoptionen durchzuführen.

Weitere Informationen