A mesterséges intelligencia 5 felhasználási területe a mindennapi életünkben

2022/ 18/07

Sokak szerint a mesterséges intelligencia (AI) meg fogja változtatni a mindennapi életünket. De vajon ez a folyamat elkezdődött már? A mesterséges intelligencia hatással van az életmódunkra, és mára már a mindennapjaink részévé vált. 

Melyek a mesterséges intelligencia leggyakoribb felhasználási területei?

Keresőmotorok

Naponta többször keresünk rá valamilyen információra munkánkhoz, utazási vlogokra, hogy inspirálódjunk a nyaraláshoz, de a napi bevásárlást is online intézzük. A keresőmotorok az AI segítségével vizsgálják a tevékenységet a személyre szabott hirdetésekhez, és a keresési előzmények alapján képesek minket feltehetőleg érdeklő, releváns hirdetéseket ajánlani.

Arcfelismerő technológiák

Az egyik leggyakrabban használt AI technológia a biometrikus azonosítás, ilyen például a Face ID. Az arcfelismerő lehetővé teszi az okostelefon-tulajdonosok számára, hogy biztonságban tudják a készülékükön tárolt adataikat. Az egyéni felhasználás mellett számos iparág is alkalmazza már az arcfelismerő technológiákat biztonsági rendszereikben, valamint az ügyfeleik arckifejezéseinek tanulmányozására, hogy a fogyasztói hangulatot és a reakciót mesterséges intelligencia segítségével mérjék. 

Közösségi média feed, és Netflix ajánlások

A Facebook, az Instagram, a YouTube, a TikTok és az összes többi közösségi médiaplatform is mesterséges intelligencia technológiát használ, hogy az idővonalon megjelenő bejegyzések, és az alkalmazások által küldött értesítések a legrelevánsabb tartalmakat jelenítsék meg. Az AI felhasználja a korábbi webes kereséseket és interakciókat, és személyre szabja azokat, hogy minél több időt töltsünk a platformon, hogy újra és újra visszatérjünk. Az olyan online streaming szolgáltatások, mint a Netflix, az HBO Max, a Hulu vagy az Apple TV a preferenciáinknak megfelelő film- és műsorajánlásokat jelenítenek meg.

Intelligens üzenetküldés

Számos alkalmazás, például a Microsoft Teams vagy a Gmail használja az "Intelligens üzenetküldés" funkciót. A mesterséges intelligencia segít az e-mailek gyors, erőfeszítés nélküli, pontos megírásában és javításában. A Teams és a WhatsApp például az üzenet kontextusa alapján válaszlehetőségeket javasol, amelyek közül választhat és azonnal elküldheti őket.

Automatikus leiratozás és feliratozás

A mesterséges intelligencia egyik legizgalmasabb áttörése a beszédfelismerő technológia. Ezek az alkalmazások könnyen és nagy pontossággal alakítják a diktálást és a hang- vagy videófájlokban elhangzó beszédet. A létrehozott dokumentumok egyszerűen kereshetők, hasznosan alkalmazhatók jegyzetként vagy videókon megjelenített feliratként.
 

Próbálja ki ingyenesen az automatikus le- és feliratozó alkalmazást!

Az Alrite az egyik legjobb alkalmazás, ha a beszéd szöveggé alakítására van szüksége. Az Alrite beszédfelismerő alkalmazás diktálásból, médiafájl vagy online videó (YouTube, Facebook, TikTok) feltöltésével másodpercek alatt rendkívül pontos, szerkeszthető és megosztható leiratot és feliratot készít különböző nyelveken. A szövegek és feliratok automatizáltan, egyetlen kattintással lefordíthatók, emellett személyre szabott megjelenéssel, a videók személyre szabott feliratokkal a videóra ráégetve is letölthetők.

Töltse le a mobilalkalmazást ingyenesen, vagy regisztráljon a webalkalmazáson keresztül, és élvezze az ingyenes funkciókat, amelyeket hónapról hónapra díjmentesen használhat.

Tovább a Google Play vagy az App Store áruházba
 

Források: Beboom, Forbes, Daffodil

Probieren Sie unsere AI-basierte Sprachanmeldungsanwendung kostenlos aus!

Beschleunigen Sie Ihre Arbeit mit künstlicher Intelligenz! Mit Hilfe von Alrite können Sie ganz einfach ungarische Transkriptionen und Video-Untertitel für diktierte oder bereits aufgezeichnete Audio- und Videomaterialien erstellen. Die Anwendung bietet die Möglichkeit, Dateien zu speichern, Transkriptionen und Bildunterschriften zu bearbeiten und gemeinsam zu nutzen sowie erweiterte Suchoptionen durchzuführen.

Weitere Informationen