Találkoztunk az első állampolgárságot nyert robottal a Brain Bar-on

2018/05/06
2018. május 31. és június 2. között rendezték meg Európa talán leghíresebb jövőfesztiválját Budapesten, a Brain Bar-t.

A Régensnél az innováció a szemléletünk egyik fő oszlopa, így egy percig sem volt kérdés az, hogy mi is ott leszünk.

A Corvinus Egyetemen rendezett eseményen az egyik legnagyobb sztár a nem is olyan rég szaúdi állampolgárságot kapó Sophia volt. Sophiáról azt kell tudni, hogy bár imád beszélgetni, soha nem eszik, iszik, lélegzik - ő jelenleg a világ talán legélethűbb humanoid robotja. A mesterséges intelligenciával rendelkező hölgy többek között elmondta, hogy bár tisztában van vele, hogy nincs kognitív öntudata, bármikor feláldozná magát egy emberért és azt akarja, hogy a világ egy jobb hely legyen.

Brain Bar 2018

 

Sophia mellett azonban még rengeteg érdekes előadást, interaktív beszélgetést hallgathatott meg a közönség. Legyen szó big datáról, AI-ról, üzleti életről, élelmiszeriparról, pénzügyről, geopolitikáról, utazásról, az emberiség jövőjéről, szinte minden témában találhattunk neves előadókat.

Például Antonio Garcia Martínez, a Facebook egykori topmenedzsere beszélt a social media, Jeffrey Tucker pedig a Bitcoin jövőjéről. Jacquelline Fuller, a Google elnökhelyettese, és Peter Thiel, a PayPal egyik alapítója, sokak szerint a világ legsikeresebb tech vállalkozója is megtisztelte a közönséget.

 

Az esemény hatalmas élmény volt számunkra, hiszen rengeteg inspirációt kaptunk a Brain Bar-tól, amit a hétköznapokban a munkánk során is fel tudunk használni.