Megkezdtük a felkészülést az online számla adatszolgáltatásra

2018/21/02
Ott voltunk a NAV által meghirdetett idei első fejlesztői konzultáción, amely során hasznos információkat kaphattunk az online adatszolgáltatás szabályozásáról.

A Régens csapata nagy erőkkel készül a 2018 nyarán életbe lépő online számla adatszolgáltatásra, mellyel minden vállalkozásnak kötelező lesz valós időben továbbítani a minimum 100.000 Ft-os ÁFA-t áthárító számlák adatait. A Régens önálló alkalmazás kialakítására készül, mely rugalmasan integrálható bármely számlázó rendszerhez. 

Alkalmazásunk célja, hogy megkönnyítsük a gazdálkodók alkalmazkodását az új jogszabályokhoz, és érvénybe lépésükkor már felkészültek legyenek a változásokra. Ezért javasoljuk, hogy kövessék portálunkat vagy iratkozzanak fel hírlevelünkre, hogy naprakészek legyenek a készülő rendszerrel kapcsolatos információkról.

A NAV számla adatszolgáltatás témakörben 2018. február 19-én, előzetesen meghirdetett fejlesztői konzultációt tartott, melyen a Régens is részt vett. Az eseményen rendkívül magas létszámban jelentek meg a különböző szoftvercégek képviselői és fejlesztői, azzal a céllal, hogy nyitott kérdéseik megválaszolásra kerüljenek.

Czöndör Szabolcs, a NAV szakmai projektvezetője az Online adatszolgáltatás fontosabb szabályairól beszélt, míg Mizsányi Attila (NAV Központi Irányítás Ellenőrzési Főosztály) és Rencenji Dénes (NAV Informatikai Intézet) az adatszolgáltatás üzleti tartalmára és a számlabejelentő interfész kialakításra vonatkozó kritériumait mutatta be.

A rendezvényen megjelent fejlesztők számos technikai és szakmai kérdésre kaphattak választ a NAV illetékes kollégáitól, akik készségesen, a hatékony együttműködést szem előtt tartva igyekeztek segíteni.

Elhangzott továbbá, hogy az online adatszolgáltatás bevezetésének és az adatokat kezelő rendszerkialakításának nem titkolt célja a gazdaság további fehérítése az adócsalások visszaszorításával.

Probieren Sie unsere AI-basierte Sprachanmeldungsanwendung kostenlos aus!

Beschleunigen Sie Ihre Arbeit mit künstlicher Intelligenz! Mit Hilfe von Alrite können Sie ganz einfach ungarische Transkriptionen und Video-Untertitel für diktierte oder bereits aufgezeichnete Audio- und Videomaterialien erstellen. Die Anwendung bietet die Möglichkeit, Dateien zu speichern, Transkriptionen und Bildunterschriften zu bearbeiten und gemeinsam zu nutzen sowie erweiterte Suchoptionen durchzuführen.

Weitere Informationen