INFRALERT találkozó Drezdában: Célegyenesben vagyunk!

2018/13/02
2018. február 6-8-án került megrendezésre az INFRALERT projekt legutóbbi konzorciumi találkozója Drezdában.

A 2015-ben indult Horizon 2020-as INFRALERT projekt célja egy olyan informatikai rendszer, úgynevezett eIMS létrehozása, amely képes létező út- és vasúthálózatokon végzett állapotfelmérések adatait betáplálva és felhasználva előrejelzéseket, karbantartási terveket megfogalmazni az adott hálózatra vagy annak egy részletére vonatkozóan. A projektben olyan nagynevű partnerekkel dolgozunk közösen, mint például a Fraunhofer Institute, a University of Seville vagy az Infraestruturas de Portugal.

INFRALERT

A projekt az utolsó stádiumába lépett, hiszen várhatólag idén áprilisban befejeződik a közös munka. A mostani drezdai konzorciumi találkozó fő célja az eIMS belső adatfolyamának (workflow) véglegesítése volt a partnerekkel. A Régens szerepe a projektben kulcsfontosságú, hiszen az általunk fejlesztett eIMS ad keretet a partnerek által létrehozott intelligens modulok integrációjához, definiálja és vezérli a belső adatfolyamot, kapcsolatot tart az adatfarmmal és felelős a GUI implementálásáért is.

Büszkék vagyunk rá, hogy partnereink elismerik a Régens projektben betöltött szakértői szerepét, és munkánkat példaértékűnek tartják.

Hamarosan Bécsben egy open workshop keretében demonstráljuk a projektcélok megvalósulását egy pilot keretében, konkrét KPI-ok alapján az ott megjelent szakmai szervezeteknek, érdeklődőknek.

 

Hogy mit hoz a jövő? Őszintén reméljük, hogy a projektben szerzett tapasztalatainkat hamarosan további Horizon 2020 vagy más EU-s projektek során kamatoztathatjuk, akár jelenlegi partnereinkkel, akár új partnerekkel közösen.