Hogyan optimalizálhatják a költségeiket a KKV-k azzal, ha a Microsoft folyamataikat áttelepítik AWS-re?

2023/ 20/11

A gazdasági bizonytalanság és a gyors változások idején sok kis- és középvállalkozás szembesül azzal a kihívással, hogy racionalizálja a felesleges üzleti költségeket, miközben növelnie kell Microsoft-munkaterheléseinek teljesítményét, rendelkezésre állását és biztonságát, hogy versenyképes maradjon.

A Microsoft folyamatok felhőalapú futtatásának elfogadásával a kkv-ügyfelek élvezhetik a modernebb és rugalmasabb IT-környezet előnyeit, beleértve a költségcsökkentést, a jobb innovációt és a digitális átalakuláshoz szükséges képességek bővítését. Ez a cikk megvizsgálja, hogy miért migrál sok kkv-ügyfél a Microsoft folyamatait felhőbe, és milyen előnyökkel jár ezek AWS-en történő futtatása.

Miért költöztetik a cégek a Microsoft rendszereiket az AWS-be?

Az emelkedő költségek és a gazdasági instabilitás miatt a kkv-ügyfelekre nagy nyomás nehezedik a működés optimalizálása és a felesleges üzleti kiadások csökkentése terén. Ez különösen igaz akkor, amikor a kkv-ügyfelek a pandémiát követő világ bizonytalanságában próbálnak eligazodni. Egy tanulmány szerint a középvállalati vezetők több mint 61%-a a bizonytalan gazdasági körülményeket nevezi meg legfőbb kihívásként. A Microsoft-licencek növekvő költségei és a régebbi IT-infrastruktúra működtetésének jelentős költségterhei miatt a munkaterhelések felhőbe történő áttelepítése költséghatékonyabb módot biztosított a szervezetek számára Windows-alapú alkalmazásaik futtatására.

Miközben a szervezetek továbbra is a költségek csökkentésére összpontosítanak, ezt úgy kell megtenni, hogy közben ne ássák alá a vállalkozások azon képességét, hogy továbbra is növekedjenek, és reagáljanak a versenytársakra és a változó fogyasztói igényekre. Ahogy a digitális átalakulás szinte minden iparágban felgyorsul, az ügyfelek egyre inkább új digitális interakciókat, szolgáltatásokat és termékeket követelnek. Ha a szervezetek nem képesek ezeket biztosítani, azt kockáztatják, hogy elveszítik ügyfeleiket a digitálisan fejlettebb versenytársakkal szemben. A versenyképesség megőrzése, az innováció ösztönzése és a digitális átalakulás felgyorsítása kulcsfontosságú tényező volt számos olyan kkv-ügyfél számára, akik Microsoft rendszereiket a felhőbe vitték át.

Milyen előnyökkel jár a Microsoft folyamatok áttelepítése AWS-be?

A kis- és középvállalkozások számára a felhőalapú migrációnak számos előnye van. Az IDC nemrégiben kiadott könyve szerint a munkaterhelések AWS-re történő migrálása 51%-kal csökkentheti a működési költségeket, 62%-kal növelheti az IT-személyzet termelékenységét, és 94%-kal csökkentheti az állásidőt. A Microsoft-munkaterhelések AWS-re történő migrációjának előnyei közé tartoznak:

Csökkentett működési költségek

A Windows-munkaterhelések és Windows-alapú alkalmazások helyben történő futtatásához szükséges berendezések beszerzése és karbantartása drága, és kevesebb rugalmasságot biztosít a licencdíjak és a használat tekintetében. Éppen ezért sok kkv-ügyfél már meghozta a döntést a Microsoft-munkaterhelések felhőbe történő áttelepítéséről. A Microsoft folyamatok AWS-re történő áttelepítésével csökkenthetők a Windows-alapú alkalmazások felhőben történő futtatásának teljes költségei. Az AWS az Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) példányok átfogó családját és olyan egyedi árképzési modelleket kínál, mint például a Spot Instances, amelyekkel az ügyfelek akár 90%-ot is megtakaríthatnak a Windows-számítási költségeikből.

A kkv-ügyfelek a költségeket is csökkenthetik a TCO és a helyhez kötött berendezések beszerzéséhez és üzemeltetéséhez szükséges infrastrukturális költségek csökkentése révén. Ehelyett az AWS rugalmas fizetési lehetőségeivel és a saját licencek hozatalával a kkv-ügyfelek nagyobb rugalmasságot, nagyobb ellenőrzést és átláthatóságot élvezhetnek licenchasználatuk és költségeik felett.

A Microsoft munkaterheléseinek felhőben történő futtatásában rejlő költségmegtakarítási lehetőségek kihasználásával a kkv-ügyfelek tőkét szabadíthatnak fel, amelyet visszaforgathatnak a vállalkozásba, így tovább korszerűsíthetik infrastruktúrájukat és hosszabb távon javíthatják versenyképességüket.

Az ügyfelünk, aki korábban saját on-premises szerver környezetben üzemeltette a Régens CustomRs programot és az Oracle adatbázist egy Windows szerveren, szoftver támogatási kompetencia és licenszköltségek miatt úgy döntött, hogy a szervereket felhőbe migrálja, és minket bízott meg ezen folyamat végrehajtásával. Az átállás előtt részletes rendszerfelmérést végeztünk, majd az eredmények alapján készítettünk egy architektúra tervet az új felhőalapú környezet számára. A tervezés során külön figyelmet fordítottunk az egyedi biztonsági követelményekre is. Az új környezetben az Amazon EC2 és RDS szolgáltatásokat alkalmaztuk. Az AWS menedzselt RDS szolgáltatásának köszönhetően a migráció jelentősen gyorsabb és hatékonyabb volt, mint egy hagyományos on-premises környezetben. Emellett az AWS további szolgáltatásainak segítségével könnyedén és gyorsan készítünk rendszeres biztonsági mentéseket, így biztosítva az adatok integritását és rendelkezésre állását. Az ügyfél így nemcsak a licenc- és támogatási költségeket csökkentette, hanem egy modern, skálázható és biztonságos felhőalapú infrastruktúrára is áttért.

Fokozott biztonság és megfelelés

Az internetes biztonsági környezet és a kiberbiztonsági fenyegetések folyamatosan fejlődnek, és külső felek igyekeznek jogosulatlanul hozzáférni az adatokhoz. A kis- és középvállalkozások ügyfeleinek ezért rugalmasnak kell maradniuk, és javítaniuk kell az adatbiztonság megsértésének védelmére, észlelésére, az arra való reagálásra és az abból való helyreállításra vonatkozó kapacitásukat.

Sajnos a helyhez kötött infrastruktúra gyengébb védelmet nyújt az ügyfelek adatai számára, amelyeket az üzlet szempontjából kritikus Microsoft-munkaterhelésekben, például az SQL Server, a Windows Server, a .NET-megoldások és az Active Directory esetében használnak.

Az ügyfelek előtt álló biztonsági kihívásokat tetézi, hogy a Microsoft befejezte a Windows Server (WS) 2008 és WS 2008 R2 támogatását. Az ezeket a Microsoft folyamatokat még mindig futtató kkv-ügyfelek fokozottan ki vannak téve a biztonsági sebezhetőségeknek és a megfelelési problémáknak. Az AWS 230 biztonsági, megfelelési és irányítási szolgáltatást kínál, így a Microsoft-munkaterhelésük AWS-re történő áttelepítésével a kkv-ügyfelek ellenőrzést szerezhetnek az alkalmazásaik felett, ami segíthet a Microsoft-munkaterhelésük biztonságában. Az AWS az AWS End-of-Support Migration Program (EMP) révén segít az ügyfeleknek abban is, hogy leküzdjék a támogatás végének biztonsági kockázatait, és segítséget nyújt a vállalkozásoknak abban, hogy elavult Windows Server-verziókról újabb támogatott verziókra migrálják a régebbi alkalmazásokat.

Nagyobb rugalmasság

A Windows-alapú alkalmazások a legtöbb szervezet alapját képezik, az alkalmazásokhoz és az adatokhoz az egész vállalaton belül számos felhasználó fér hozzá. Sok olyan szervezet számára azonban, amely még mindig helyben futtatja Windows-alapú alkalmazásait a helyi infrastruktúrán, korlátozza a központosított, rugalmatlan jelleg.

A Microsoft munkaterhelések helyben történő futtatásának egyik következménye, hogy a vállalkozás kevésbé rugalmasan képes gyorsan skálázódni a változó üzleti és ügyféligényekre reagálva. A központosított infrastruktúrán futtatott Microsoft-munkaterhelések esetében ez hatással van a reakciókészségre és a felhasználói termelékenységre, mivel a hálózatok nem képesek támogatni az egész vállalaton belül azokat a felhasználókat, akik csúcsidőben próbálnak hozzáférni a központosított alkalmazásokhoz és Microsoft-munkaterhelésekhez.

A Windows-alapú alkalmazások AWS-re történő áttelepítésével a kis- és középvállalati ügyfelek növelhetik rugalmasságukat, mivel egy pillanat alatt hozzáadhatnak számítógépes, tárolási vagy adatbázis-erőforrásokat, így a felhasználók bármikor hozzáférhetnek az adatokhoz és alkalmazásokhoz, amikor csak szükségük van rájuk. Egy tanulmány szerint a felhőbe költöző vállalkozások 37%-a állítja, hogy a rugalmasság növelése érdekében teszi ezt.

Innovációs lehetőségek

Mivel az ügyfelek egyre nagyobb igényt támasztanak az új innovatív termékek, online szolgáltatások és interakciók iránt - az ügyfelek 67%-a a korábbinál gyakrabban várja el a vállalatoktól, hogy új termékeket és szolgáltatásokat nyújtsanak -, a kkv-knak javítaniuk kell az új online képességek, termékek és szolgáltatások támogatásának képességét.

Azok a szervezetek, amelyek úgy döntenek, hogy Microsoft-munkaterhelésüket a felhőben futtatják, azonnali hozzáférést kaphatnak a digitális technológiák, az intelligensebb adatok és az elemzési képességek széles köréhez, amelyekkel ösztönözhetik az innovációt és támogathatják az új termékek és alkalmazások fejlesztését.

A Microsoft-munkaterhelések AWS-re történő áttelepítésével a kkv-ügyfelek támogatják az innovációt .NET-alkalmazásaik kiépítésével és modernizálásával. Az AWS App2Container segít az ügyfeleknek abban, hogy alkalmazásaikat virtuális gépekből konténerekké alakítsák át, és az Amazon ECS-re telepítsék. Ezáltal a szervezetek átalakíthatják régebbi alkalmazásaikat, és élvezhetik a felhő-natív technológiák nyújtotta rugalmasságot és agilitást.

Hogyan lehet kihasználni a folyamatok migrációjának költségmegtakarítási lehetőségeit?

Azoknál a szervezeteknél, amelyek a munkaterhelések felhőbe történő áttelepítése mellett döntenek, ez részletes tervezést, a jelenlegi környezet ismeretét és az üzleti jövőbeli célok stratégiai összehangolását igényli. A KKV ügyfelek a felhőbe történő áttérés vagy a licencelési költségek csökkentésének lehetőségeinek értékelése során igénybe vehetik az AWS optimalizálási és licencelési értékelését (AWS OLA). Az AWS OLA egy ingyenes program új és meglévő ügyfelek számára a jelenlegi helyhez kötött és felhőalapú környezetek értékelésére és optimalizálására, a tényleges erőforrás-kihasználtság, a harmadik féltől származó licencelés és az alkalmazásfüggőségek alapján. A kkv-ügyfelek az AWS OLA segítségével kialakíthatják az AWS-re való áttérési és licencelési stratégiájukat, és felfedezhetik az AWS-felhőben rejlő megtakarítási és agilitási lehetőségeket.

Míg egyes vállalkozások már felkarolták a változás szükségességét és nagy lépéseket tettek, mások még csak most kezdik az utat. A versenyképesnek maradni kívánó kkv-ügyfeleknek modern és rugalmas IT-környezetre van szükségük a Microsoft-munkaterhelések futtatásához, hogy csökkenteni tudják a költségeket, gyorsan reagálhassanak a változó ügyféligényekre, előmozdíthassák az innovációt és növelhessék biztonsági képességeiket. A Microsoft-munkaterhelések AWS-en történő futtatásával a kkv-ügyfelek optimalizálhatják a költségeket, és javíthatják a munkaterhelések teljesítményét, rendelkezésre állását és biztonságát. Az AWS az áttelepítést követően platformot biztosít a kkv-ügyfelek számára a nagyobb innováció felszabadításához, valamint infrastruktúrájuk és alkalmazásaik további modernizálásához, hogy folyamatos költségmegtakarítási lehetőségeket valósíthassanak meg.

Ha szeretné megtudni, hogy a Régens hogyan teheti lehetővé a kkv-ügyfelek számára a költségek optimalizálását Microsoft folyamataik AWS-re történő áttelepítésével, bátran keressen minket.

Probieren Sie unsere AI-basierte Sprachanmeldungsanwendung kostenlos aus!

Beschleunigen Sie Ihre Arbeit mit künstlicher Intelligenz! Mit Hilfe von Alrite können Sie ganz einfach ungarische Transkriptionen und Video-Untertitel für diktierte oder bereits aufgezeichnete Audio- und Videomaterialien erstellen. Die Anwendung bietet die Möglichkeit, Dateien zu speichern, Transkriptionen und Bildunterschriften zu bearbeiten und gemeinsam zu nutzen sowie erweiterte Suchoptionen durchzuführen.

Weitere Informationen