A 10 leghasznosabb produktivitást növelő alkalmazás

2021/ 02/07

Az elmúlt egy év nehézségei sokak munkavégzésére, hatékonyságára is hatással voltak, de ezektől függetlenül is, bárkinek, bármikor jól jöhet egy kis plusz motiváció. A cikkben összegyűjtöttük a 10 leghasznosabb produktivitást növelő alkalmazást, melyek segíthetnek, hogy ki tudd hozni a munkával töltött időből a maximumot, és növelni tudd a munkavégzésed hatékonyságát.

 

1.Alrite 

A beszédfelismerési és diktálási megoldások az egyik legjobb produktivitást segítő és támogató programokká váltak napjainkra. Például az ember legtöbb kreatív ötletei útközben, ingerekben és külső behatásokban gazdag környezetben születnek és nem egy íróasztalnál. Így amikor nem lenne nálad toll, füzet vagy hasonló, esetleg vezetés miatt nem tudsz jegyzetelni, hogy ötleteidet leírd, az Alrite© applikáció ebben készségesen a rendelkezésedre áll. Kiemelendő, hogy az Alrite© beszédfelismerő megoldással a papírmunka mennyisége drasztikusan mérsékelhető, ehhez kapcsolódóan fontos megjegyezni, hogy a papírmunka képes akár 40%-kal is lecsökkenteni a produktivitást. Így amikor a többórányi monoton munka mennyisége kevesebb lesz, a maradék felszabadult időben a produktivitásra fordítható idő mennyisége megnő. Továbbá bizonyított tény, hogy ha felveszünk valamit, akkor a koncentráltságunk magasabb szintű lesz - ez tökéletesen alkalmazható brainstorming szerű csapat-ötletelések során, ezáltal összeszedettebben és célzottabban tudunk megoldásokat találni mivel az ötletelés folyamatában nem kell feleslegesen megállnunk azért, hogy mindent leírjunk.  

2.Yac 

A Yac elsősorban egy hangüzenetküldő applikáció, amelynek használatával, akár egyetlen felhasználói fiókot közösen használva könnyedén kapcsolatot tarthatsz kollégáiddal. Hangüzenetekben a levélváltásoknál egyszerűbb, gyorsabb és személyesebb a kommunikáció, valamint bármikor elküldheted őket, nincs szükség tárgyalás időpontjának kitűzésére, így az időzónák és munkaidők figyelembevétele nélkül is egyeztethetsz munkatársaiddal. Az alkalmazásban megjeleníthető, hogy kik nyitották már meg a hangüzenetet, vagy az esetlegesen hozzá társított képernyőfelvételt, így mindig tudhatod, hogy kik kapták már meg az üzenetedet. A Yac által a kommunikáció rugalmasabbá válik, ami akár az egész csapat produktivitását is fokozhatja. Mind Mac, iOS, Windows és Android rendszereken is használható. 

3.Trello 

A Trello egy hasznos és népszerű választás lehet a munkafolyamatok összehangolására, felosztására és menedzselésére legyen szó apróbb feladatokról, vagy nagyobb projektekről. A felületet akár munkatársaiddal megosztva is használhatod, és közösen szervezhetitek a munkát a Trello tábláján listák és kártyák segítségével, amelyekkel a feladatok, határidők és prioritások is könnyedén vizualizálhatók. Emellett a táblához teendőket tartalmazó lista, linkek és fájlok is csatolhatóak, így egy helyen, rendezetten jeleníthetők meg a szükséges információk, továbbá feladat-hozzárendeléseket, naptárakat és produktivitási mutatókat is létrehozhatsz. A design is még egyszerűbbé teszi a feladatok követését, ugyanis különböző színek módszeres használatával, vagy a határidők kiemelésével egy pillantás alatt is látható a projekt, vagy közös munka aktuális állapota. A Trello több fejlesztéssel is rendelkezik, amik által még inkább személyre szabhatod a felületet, valamint több más alkalmazás, pl. Dropbox, GitHub, OneDrive használata is integrálható a munkafolyamatba. Az alkalmazás webes formában vagy applikációként Android, iOS és Windows rendszerekkel kompatibilis. 

4.Pocket 

Az interneten bármennyi időt is töltesz, mindig lesz egy cikk, fájl, videó, amire nem jut időd, így a linket egy új ablakban nyitod meg, esetleg könyvjelzőt adsz hozzá, elmented valahova, de sok esetben sosem találod meg újra. A Pocket alkalmazás erre a problémára nyújthat megoldást: a linkeket, cikkeket, videókat rendszerezetten tárolhatod az alkalmazáson belül, akár könnyedén le is mentheted őket, hogy offline is megtekinthesd őket később. A mentés nem csupán a böngésződből történhet, hanem több, mint 1500 alkalmazásból is közvetlenül, így a sok különböző platformról származó fájlokat egy helyen tárolhatod. Az applikáció Android és iOS rendszerekkel is kompatibilis. 

5.Hey 

A Hey egy email szolgáltató, ami forradalmasítja a mindennapi emailezési szokásainkat. A platform kezelése magától értetődő, és a praktikán alapszik, használatával időt és energiát spórolhatsz. Az egyik hasznos fejlesztése, hogy ha egy feladótól első alkalommal kapunk levelet, eldönthetjük, hogy hozzáadjuk-e az engedélyezett feladókhoz, így a kéretlen leveleket könnyen kiszűrhetjük. Emellett az emailek kategorizálhatók, valamint a bejövő levelek tárgya is átnevezhető, ezáltal könnyebben kereshetővé válnak az üzenetek. A Hey platform különböző nézetei is hozzájárulnak ahhoz, hogy egy jól átlátható felületen akár csak gyorsan átfusd az emaileket. Webes formában vagy applikációként is minden operációs rendszerrel kompatibilis. 

6.Tot 

A Tot egy jegyzetkészítő applikáció, amely egy tökéletes felületet biztosít, hogy az ötleteidet, gondolataidat vagy teendőidet akár csak futtában leírd, vagy esetleg egy fájl szövegrészletét kimásold valahova. A nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik: hét darab, különböző színekkel ellátott jegyzetfület tartalmaz, és alapszintű szövegformázási eszközöket, így gyakorlatilag digitális post-iteknek is tekinthetjük őket. A különböző színek segítenek a leírtak memorizálásában és elkülönítésében, a limitált jegyzetszám pedig segíthet abban, hogy ne foglalkozz túl sok dologgal egyszerre, ezáltal könnyebben produktív maradhatsz. Az alkalmazás macOS és iOS rendszerekre telepíthető. 

7.LightPad 

A LightPad online alkalmazás egy motivációs naptárként funkcionál, amelyben az egyes napokhoz hozzá tudod adni a teendőket, és akár a Google naptárával is szinkronizálhatod. A szokványos naptároktól abban különbözik, hogy a napokat, heteket egy folytonos egyenes mentén ábrázolja, így a naptárat oldalirányú görgetéssel lehet megtekinteni, tisztán látva, hogy milyen esemény vagy teendő után mi következik. A háttér választható, nyugtató színű és az egyes napokhoz tartozó feladatokat kis pöttyök jelzik. A LightPad használata segíthet a teendőid átlátásában, a naptár esztétikus kinézete pedig hozzájárulhat a kiegyensúlyozott és motivált munkavégzés fenntartásához. Androidra és iOS-re is telepíthető. 

8.Liquid Text 

A Liquid Text alkalmazás egy dokumentum kezelő app, amellyel könnyedén szerkeszthetsz, elemezhetsz pdf-eket. Mintha csak a kezedben fognád a papírokat, megjegyzéseket tehetsz a margóra, kiemelhetsz, valamint beilleszthetsz szövegrészleteket vagy képeket. Amitől igazán hasznossá válik, az az, hogy egyszerre több dokumentumot is megtekinthetsz vele, összekapcsolhatod őket. Egyetlen kattintással kijelölheted az összefüggő részeket különböző dokumentumok vagy oldalak között, és vizsgálhatod az eredeti kontextusok kapcsolatát. Az egyedi vizualizáció által egy nagy egészként könnyen átláthatod az összefüggéseket, és a legfontosabb információkat, amivel akár új meglátásaid is születhetnek, de mindenekelőtt időt és energiát spórolhatsz. A Liquid Text iPadOS, Windows és Mac operációs rendszereken is működik. 

9.Asana 

Az Asana egy online projektmenedzsment segítő alkalmazás, amellyel a határidők feljegyzése, feladatok kiosztása és munkafolyamatok nyomon követése is gördülékennyé válik. Az Asana-val egy adott projekthez szükséges minden információt és teendőt egy helyen, digitális formátumban tárolhatsz, valamint ezt megoszthatod munkatársaiddal is, így azokat ők is megtekinthetik és szerkeszthetik - távmunka esetén ez kiemelten hasznossá teszi. Az alkalmazása által a csapatmunka hatékonyabbá válhat, és akár a megbeszélések száma is jelentősen csökkenthető.  A platform letisztult és személyre szabható a választható témákkal, sémákkal. Több projektet is kezelhetsz vele egyidejűleg, ezeket csoportosíthatod, rendszerezheted, így a megfelelő módon használva fókuszált maradhatsz, továbbá rengeteg időt és energiát is megtakaríthatsz. Az Asana Android, iOS, Windows és Mac operációs rendszerekre is telepíthető. 

10.Oh Bother 

Az Oh Bother egy nagyon egyszerű alkalmazás, amely használatával munkatársaid vagy bármely ismerősöd is láthatja, mikor ne zavarjanak téged. Több státusz közül választhatsz, hogy éppen elérhető vagy-e, vagy nem, és ha nem, mennyi ideig. Munkahelyi alkalmazásával a kollégáid nem fognak meetingek, vagy épp a nyaralás közben zavarni, így fókuszált maradhatsz, és az időd minden egyes percét kihasználhatod. Az alkalmazás iOS-re telepíthető. 

 

Szeretnéd a produktivitásodat magasabb szintre emelni? Regisztrálj és próbáld ki most ingyenesen az Alrite beszédfelismerő szoftvermegoldásunkat! 

Regisztrálok

Forrás: Techradar, Techcompany

Probieren Sie unsere AI-basierte Sprachanmeldungsanwendung kostenlos aus!

Beschleunigen Sie Ihre Arbeit mit künstlicher Intelligenz! Mit Hilfe von Alrite können Sie ganz einfach ungarische Transkriptionen und Video-Untertitel für diktierte oder bereits aufgezeichnete Audio- und Videomaterialien erstellen. Die Anwendung bietet die Möglichkeit, Dateien zu speichern, Transkriptionen und Bildunterschriften zu bearbeiten und gemeinsam zu nutzen sowie erweiterte Suchoptionen durchzuführen.

Weitere Informationen